google.com, pub-1355929376209830, DIRECT, f08c47fec0942fa0What Are the Different Types of Lab Dogs? (Hint: There Are Really Only 2!) - Puppy Small
Breed

What Are the Different Types of Lab Dogs? (Hint: There Are Really Only 2!)

Elke ouder lijkt een oogje te hebben op laboratoriumhonden voor het eerste huisdier van hun kind. Het is een slimme keuze, gezien hun reputatie en gevestigde positie in onze samenleving. Er zijn maar weinig dieren die zich beter hebben aangepast aan de huiselijke levensstijl dan labradors.

Maar ik heb gemerkt dat mensen geen grip lijken te hebben op alle soorten laboratoriumhonden. Dus vandaag zal ik ze allemaal en de kleurvariaties doornemen om ervoor te zorgen dat je een expert kunt worden. Maar laten we eerst een kort overzicht krijgen van wat een lab is, om iedereen op één lijn te krijgen!

Ontdek de diverse wereld van Labrador Retrievers!  Ontdek de unieke eigenschappen en persoonlijkheden die elk van de verschillende soorten laboratoriumhonden zo speciaal maken!

Wat is een laboratorium?

Laboratoriumhonden verwijzen naar een favoriet ras binnen onze hondengemeenschap: Labrador Retrievers. Eerlijk gezegd denk ik niet dat er een ras is met een betere reputatie naast zijn familielid (Golden Retriever). Deze intelligente, vrolijke honden zijn een geweldige aanvulling op bijna elk huis.

Labrador Retrievers werden gefokt vanwege hun zonnige ligging als metgezel. Maar het was niet de enige eigenschap die ze tot een gewild handelsartikel maakte. Deze honden staan ​​ook bekend als uitzonderlijke werkhonden, vooral tijdens jachttochten.

Tijdens deze jachttochten gebruikten mensen laboratoria om gevallen prooien terug te halen. Het is een handige manier om te voorkomen dat jagers hun prooi moeten vinden. Bovendien bespaart het tijd, aangezien honden veel betere speurders zijn.

Hun doel als werkhond wordt tegenwoordig echter niet zo gewaardeerd. Maar hun loyale gezelschap is nog populairder geworden onder hondenbezitters. Je zult ze ook zien als hulphonden, zoek-/reddingshonden en showconcurrenten.

Verschillende soorten laboratoriumhonden

Ik kan me voorstellen dat sommige mensen die dit artikel lezen, ervan uitgaan dat er veel soorten Labrador Retrievers zijn. Het zou logisch zijn, gezien hun populariteit en aantrekkelijke eigenschappen. Maar er zijn slechts twee hoofdtypen: Amerikaanse Labrador Retrievers en Engelse Labrador Retrievers.

PuppySpot

1. Amerikaanse Labrador Retriever (werkhonden)

Amerikaanse Labrador Retrievers danken hun naam aan het feit dat ze een populair ras zijn in de VS. Ze kwamen echter niet uit de Verenigde Staten, zoals het lijkt te suggereren. Ze zijn ontwikkeld en komen vandaan Brittannië, net als alle andere soorten laboratoriumhonden.

Dus wat maakt ze anders dan Engelse Labrador Retrievers? Welnu, het komt erop neer wat hun doel als Amerikaanse Labrador Retrievers is als werktype. Als er op een boerderij een laboratorium wordt gebruikt, is de kans groot dat dit dit type is.

Gezien deze informatie is het geen verrassing dat hun fysieke profiel indrukwekkender is. Deze honden zijn veel gespierder en atletischer dan een Engelse Labrador Retriever. Het maakt ze beter aanpasbaar aan het werk en minder kwetsbaar voor slijtage.

Enkele andere opmerkelijke fysieke kenmerken zijn onder meer een langer snot en ledematen. Werkhonden zoals Amerikaanse Labrador Retrievers vertrouwen veel meer op deze lichaamsdelen. Nogmaals, het is een perfecte situatie om ervoor te zorgen dat een werkdruk niet zo’n enorme tol van hun lichaam eist.

Ten slotte vereisen deze labs meer aandacht van hun eigenaren dan Engelse types. Het komt voort uit hun buitensporige energieniveaus en jachtinstincten waarmee rekening moet worden gehouden door potentiële eigenaren. U moet een schema opstellen om ze gedurende de dag stimulatie, training en lichaamsbeweging te geven.

Het kan zijn door dagelijkse wandelingen, trektochten, banen of zwemmen. Eerlijk gezegd maakt het niet uit wat de activiteit is; het hoeft alleen maar alle ongebruikte energie gedurende de dag te zappen. Ik durf te wedden dat twee of drie uur dagelijkse lichaamsbeweging voldoende zou moeten zijn.

Gele Labrador Retriever

2. Engelse Labrador Retriever (showhonden)

Engelse Labrador Retrievers worden als een veel luxer ras beschouwd. Het is gebruikelijk om ze te zien concurreren shows met een gedefinieerde genetische geschiedenis opgebouwd rond uiterlijke kenmerken. Dus in de loop van de tijd zijn deze honden steeds verder verwijderd van hun jachtwortels.

Als gevolg hiervan biedt hun fysieke profiel niet hetzelfde atletische karakter als bij Amerikaanse types. Het is steviger met een grotere algehele bouw. Andere opmerkelijke fysieke kenmerken zijn onder meer een kleiner hoofd, een kortere snuit en bredere benen.

Deze kwaliteiten resulteren in een aantrekkelijker en opvallender uiterlijk dan hun Amerikaanse familieleden. Maar aangezien Engelse Labrador Retrievers niet voor werk zijn gefokt, is hun conditie een punt van zorg. Obesitas is vaak een probleem voor deze laboratoria, dus eigenaren moeten voorzichtig zijn.

Maar mensen die wel een Engelse Labrador Retriever krijgen, zijn er meestal dol op. Deze honden zijn een genot om in de buurt te hebben en hebben een kalme, volgzame en leuke persoonlijkheid. Elk gezin zou er veel baat bij hebben om er een in huis te hebben.

Ik zou alleen adviseren om ze zo snel mogelijk te socialiseren en trainen. Eerlijk gezegd kunnen Engelse Labrador Retrievers een handjevol worden als ze worden gegeven aan een eigenaar die niet oplettend is. Het is dus een verstandige zet om ze op jonge leeftijd te laten wennen aan commando’s en de hiërarchie van uw huis te begrijpen.

Engelse Labrador Retriever

Wat zijn de primaire vachtkleuren van een Labrador Retriever?

Je weet nu dat Labrador Retrievers twee verschillende typen hebben. Deze typen zijn echter niet de enige manier waarop deze honden worden geclassificeerd. Eigenaren kunnen ook verwachten dat ze gescheiden worden door hun jassen met primaire en secundaire kleuren.

Het is dus verstandig om alle primaire en secundaire kleuren te bespreken. Het geeft een beter idee van wat een toekomstige eigenaar kan verwachten bij deze honden. Laten we beginnen met de drie primaire kleuren: zwart, chocolade en geel.

1. Zwarte labrador retriever

Zwarte Labrador Retriever is lange tijd de meest voorkomende vachtkleur geweest. Het is logisch als je bedenkt hoe gemakkelijk zwarte kleuren in de omgeving kunnen opgaan. Daarom zou het nuttig zijn om tijdens jachttochten een prooi te besluipen.

Dus vroege fokkers bedachten een strategie om de zwarte kleur bij deze retrievers te vergroten. De eenvoudigste manier om deze methode uit te voeren is door alle puppy’s met andere vachtkleuren te doden. Het is een praktijk die eeuwenlang tot de 20e eeuw heeft bestaan.

Gelukkig zijn de andere kleuren in populariteit toegenomen. Maar zwart blijft dominant, met ongeveer de helft van deze honden hun jassen laten kleuren. Over het algemeen zou iedereen die op zoek is naar een jagende Labrador Retriever het beste doen met deze kleur.

zwarte laboratoriumhond

2. Chocolade Labrador Retriever

De meeste mensen beschouwen Chocolate Labrador Retrievers als de meest levendige. Natuurlijk is er geen onderzoek dat deze overtuiging ondersteunt, maar het is een algemeen aanvaard idee. Ze lijken vaak meer energie te hebben dan de andere twee primaire kleuren.

Chocolate Labs zijn ook de schaarse primaire vachtkleur. Zoals je je kunt voorstellen, zijn ze daardoor een gewild artikel binnen de hondengemeenschap. Ik heb het ook niet eens gehad over de schoonheid en elegantie van deze vachtkleur.

Het zien van een chocoladelabrador is niet iets dat een hondeneigenaar zal vergeten. Deze honden zijn absoluut schattig en verdienen alle bewondering die mensen hen geven. Het staat op mijn bucketlist om er een te adopteren, maar niemand brengt ze naar opvangcentra en ik vertrouw fokkers niet.

Het enige nadeel van deze kleuring is dat ze gevoeliger zijn voor gezondheidsproblemen. Gemiddeld, zwarte en gele variaties leven langer, die een rol zou moeten spelen bij ieders beslissing. Het is dus iets om over na te denken bij het adopteren of kopen van uw nieuwe Labrador.

Als je het je afvraagt "wat zijn de beste hondenbedden voor labradors," maak je geen zorgen, ik heb je gedekt!  Ontdek waar je op moet letten, + bekijk mijn top 5 keuzes!

3. Gele labrador

De laatste primaire kleuring zou gele Labrador Retrievers zijn. Je zou een solide argument kunnen aanvoeren dat dit de meest bekende vachtkleur is. Deze variatie is tenslotte al tientallen jaren overal op tv en in films te zien.

Hun gele kleur lijkt van de camera te houden, omdat ze het scherm verlichten elke keer dat ze erop springen. Het is zeker niet voor niets een klassieke look geworden. Maar hun beroemde gebruik in films is niet wat Yellow Labs uniek maakt.

In plaats daarvan zou ik deze titel aan hun werk als hulphonden geven, waar ze meer bij betrokken zijn dan zwarte of chocoladelaboratoria. Je ziet deze laboratoria vaak als geleidehonden voor blinden en andere handicaps. Hun vriendelijkheid licht overal op waar ze op avontuur gaan.

Ik kan me voorstellen dat deze laboratoria uitblinken in deze rollen vanwege hun gretigheid om te leren en te trainen. Hierdoor zijn ze ideaal voor servicebanen en andere vergelijkbare functies. Dat is ook de reden waarom ik ze als een uitstekende optie zou beschouwen voor een beginnende eigenaar.

Hoewel veel rassen als geleidehond worden gebruikt, zijn Labradors een van de meest populaire.  Ontdek de 5 belangrijkste redenen waarom Labradors geweldige geleidehonden zijn!

Wat zijn de secundaire kleuren van de Labrador Retriever?

Secundaire kleuren zijn bekende variaties, maar worden niet geaccepteerd door organisaties als de Amerikaanse Kennelclub. In het geval van Labrador Retrievers vallen drie alternatieven meer op en vallen ze meer op dan de rest:

1. Zilveren Labrador

Zilver is mogelijk de zeldzaamste vachtkleur onder de primaire en secundaire varianten. Hierdoor is het veel gewilder geworden binnen de hondengemeenschap. Het biedt ook een opvallende lichtgrijs/blauwachtige tint, die helder schijnt onder de zon en bijna zilverkleurig wordt.

Eigenaren moeten echter voorzichtig zijn met deze kleuring, omdat bekend is dat deze gevoeliger is voor gezondheidsproblemen. Ik zou het het risico en de dierenartskosten niet waard vinden. Je kunt beter bij een primaire kleur blijven zonder bekende gezondheidsproblemen.

Er is ook de gedachte dat zilverlaboratoria geen raszuivere Labrador Retrievers zijn. Het is een heftig debatonderwerp onder fokkers en hondenbezitters, waarop geen officieel antwoord bestaat. Wees dus moe van mensen die prijzen opdrijven op basis van een zilveren kleur.

Een kleine zilveren labrador puppy speelt buiten

2. Vos Rode Labrador:

Clifford is het enige waar ik aan denk als ik het over Fox Red Labrador Retrievers heb, vooral gezien hun vriendelijke karakter. Hij was mijn favoriet toen ik opgroeide, en sindsdien ben ik om deze reden gehecht geraakt aan deze kleur.

Maar hoe dan ook krijgt deze variant geen officieel stempel omdat hun genetica overeenkomt met gele labs. Het enige verschil is een bruin/gele tint in hun vacht.

rode vos labrador

3. Witte Labrador

Wit is een andere secundaire kleuring met bijpassende genetica met gele labs. Witte Labradors hebben geen gezondheidsproblemen of persoonlijkheidskenmerken die uniek zijn voor hen. In plaats daarvan zijn ze gewoon een lichtere versie van het gevestigde gele laboratorium.

Het zou dus een vergissing zijn om ze Albino Labrador Retrievers te noemen; ze zijn niet wit, maar eerder een ongelooflijk lichtgele kleur. Het is een onderscheid dat verwarrend kan zijn bij het adopteren of kopen van deze honden.

Conclusie

Dus wat zijn de verschillende soorten laboratoriumhonden? De classificatie begint door ze in twee hoofdtypen op te delen: Amerikaanse Labrador Retrievers (werkhonden) en Engelse Labrador Retrievers (showhonden). Het aantal typen wordt nog talrijker als rekening wordt gehouden met de vachtkleuren (zwart, chocolade, geel, zilver, vosrood en wit).

Niettemin moet één ding duidelijk zijn over Labrador Retrievers. Er is een perfecte combinatie voor iedereen die een actief maar vriendelijk familiehuisdier wil. Daarom blijft dit ras het meest populair ter wereld.

Laat hieronder een reactie achter als je ervaring hebt met laboratoriumhonden of als je vragen hebt. Ik zou graag meer willen horen en bespreken over dit prachtige hondenras. Bedankt voor het lezen!

  • Ben Ro

    Mijn naam is Ben Roberts en ik schrijf al jaren over dieren. Eerlijk gezegd had ik me geen veel betere baan kunnen wensen, aangezien ik mijn hele leven met dieren omga. Ik kan me geen tijd herinneren dat er niet minstens één kat of hond in mijn huis was. Momenteel ben ik de trotse eigenaar van een Beagle en een Pitbull die ervoor zorgen dat mijn leven nooit saai is.

    Bekijk alle berichtenRelated Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button