google.com, pub-1355929376209830, DIRECT, f08c47fec0942fa0De Australische herder en zijn geweldige capaciteiten - Puppy Small
Breed

De Australische herder en zijn geweldige capaciteiten

Ben je klaar om alles te leren wat er te weten valt over de Australian Shepherd? Als je geïnteresseerd bent in het ras, is dit een must-read! Van onderscheidende persoonlijkheidskenmerken tot deskundige suggesties van dierenartsen en trainers: dit is een must-read!

De Australian Shepherd, een slanke, stoere ranchhond, is een klassiek ‘made in America’-verhaal. Dit Europese ras is via Australië in Californië ontwikkeld. Aussies zijn populair op het rodeocircuit en hebben een sterke band met de cowboylevensstijl.

Geschiedenis van het ras

Ondanks zijn naam is de Australian Shepherd een hondenras dat zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten. Dit populaire ras is gemaakt om boeren en boeren in het westen van de Verenigde Staten te helpen bij het hoeden van vee. Zelfs nu zijn er nog steeds enkele Aussies die als boerderijhond werken. Deze honden zijn ook getraind als politiehonden om te helpen bij het opsporen van verdovende middelen; ze zijn ook getraind als reddingshonden vanwege hun ongelooflijke intelligentie.

Er zijn verschillende theorieën over welke rassen werden gekruist om de Australian Shepherd te creëren. De waarschijnlijke voorouders van dit intelligente ras zijn de honden van het Collie- en Shepherd-type (Baskische herders). Deze twee rassen werden oorspronkelijk geïmporteerd met ladingen schapen uit Australië in de jaren 1840. Dit is waar het “Australische” deel van de naam van de hond vandaan komt. Fokkers in de Verenigde Staten erkenden de sterke herdersinstincten en prooidrift van deze rassen en probeerden deze kwaliteit te verbeteren. Dit bracht de ongelooflijk veelzijdige, hardwerkende en intelligente Aussie voort waar we vandaag de dag allemaal van houden.

De opkomst van de Australiër

Aussies werden ongelooflijk populair na de Tweede Wereldoorlog toen ze samen met ruiters te zien waren in paardrijrodeo’s in westerse stijl. Bovendien waren Australian Shepherds vaak te zien in westerse films en films. Deze films lieten de ongelooflijke herderscapaciteiten en het atletische talent van de hond zien. Het ras werd officieel erkend door de American Kennel Club in 1993. De Australian Shepherd Club of America werd echter opgericht in 1957 en is momenteel het grootste register van één ras.

Tegenwoordig is de Australian Shepherd nog steeds een van de meest populaire herdersrassen in de Verenigde Staten. Zijn energieke en intelligente persoonlijkheid heeft hem naar de harten van gezinnen over de hele wereld gekatapulteerd.

Australische herder

Dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie

De Aussie heeft als energieke, atletische hond veel dagelijkse beweging nodig. Aussies hebben een omheinde tuin nodig waar ze elke dag een uur of twee kunnen rondrennen. Aussies ontwikkelen een sterke band met hun baasjes en maken graag lange wandelingen en buitenavonturen met hen. Zodra een Aussie volwassen is, is zijn skelet volledig gevormd, wat betekent dat hij een geweldige hardlooppartner zou zijn.

Puppy’s hebben niet dezelfde hoeveelheid krachtige beweging nodig als volwassen honden; je moet ze niet op harde oppervlakken zoals beton laten lopen totdat ze minstens een jaar oud zijn. Het zou de zich nog steeds ontwikkelende skeletstructuur onder druk kunnen zetten, wat uiteindelijk tot gewrichtsproblemen kan leiden.

Een Aussie een baan geven, of het nu gaat om het hoeden van vee, het hoeden van kinderen of het meedoen aan hondenwedstrijden zoals gehoorzaamheid, hoeden, behendigheidsproeven of dokduiken, is de beste manier om ervoor te zorgen dat je harige vriend voldoende beweging krijgt.

Gehoorzaamheidstraining voor Aussies

Naast lichaamsbeweging kunt u overwegen om uw Aussie in te schrijven voor gehoorzaamheidslessen. Deze gehoorzaamheidslessen kunnen helpen het herdersinstinct van uw Australian Shepherd te onderdrukken en te voldoen aan hun behoefte aan mentale stimulatie. Omdat Australian Shepherds zeer intelligente honden zijn, reageren ze heel goed op trainingsmethoden die gebruik maken van positieve versterkingen. Deze positieve versterkingen kunnen bestaan ​​uit snoepjes, complimenten, huisdieren en alles wat uw hond opwindt.

Kunnen Aussies huishonden zijn? Ja, deze herdershonden zijn het liefst in het gezelschap van hun families. Ze hebben echter nog steeds voldoende beweging in de buitenlucht nodig om hun hoge energieniveau kwijt te kunnen.

Hoe vaak moet je een Australian Shepherd borstelen?

Verharen Australische herders veel? Ja, Australian Shepherds zijn beruchte schuurders. Ze werpen het hele jaar door en hebben de neiging om in de lente zwaarder te werpen als ze hun winterjassen verliezen. Om de hoeveelheid haar in uw huis beheersbaar te houden, moet u de vacht van uw Aussie minstens drie tot vier keer per week borstelen. Regelmatig borstelen voorkomt niet alleen dat het haar aan uw kleding blijft plakken, maar voorkomt ook dat de dubbele vacht van de hond dof wordt.

Als het gaat om verzorging, een ondervachthark is een noodzakelijk hulpmiddel. De ondervachthark werkt uitstekend om overtollig haar uit de dikke ondervacht van de hond te verwijderen. Bovendien kunt u een gladde borstel gebruiken om haar uit de bovenvacht van de hond te verwijderen.

Als u wekelijks poetst om dood haar te verwijderen, hoeft u uw Australian Shepherd slechts één keer in de paar maanden te wassen. Als je Aussie echter graag in het vuil en de modder rolt, moet je hem misschien vaker wassen. Als u uw hond te vaak wast, kan de huid van de noodzakelijke oliën worden ontdaan en kan dit irritatie en huidziekten veroorzaken.

Australische herder

Persoonlijkheid van de Australiër

Australian Shepherds zijn gefokt als werkhonden die goed zijn in het hoeden van vee. Dit heeft ertoe geleid dat ze een dominanter hondenras zijn geworden dat een stevige en zelfverzekerde leider nodig heeft. Een goede socialisatie, beginnend wanneer de Aussie nog maar een puppy is, zorgt ervoor dat de hond opgroeit en goed afgerond is. Een geweldige manier om te beginnen met het socialiseren van uw puppy is door hem in te schrijven voor puppycursussen. Dit laat hem niet alleen kennismaken met andere honden, maar legt ook de basis voor het volgen van commando’s en training.

Aussies zijn ongelooflijk loyale honden die erg liefdevol zijn tegenover vertrouwde leden van hun gezin. Het zal u echter misschien opvallen dat uw Australian Shepherd afstandelijker is als het om vreemden gaat. Dit gedrag kan worden gecorrigeerd met de juiste socialisatie, gehoorzaamheidstraining en behendigheidstraining.

Australian Shepherds zijn geweldige familiehonden

Is een Australian Shepherd een goede gezinshond? Australian Shepherds zijn geweldige familiehonden vanwege hun volgzame persoonlijkheden. Als u kleine kinderen heeft, merkt u misschien dat uw Aussie ze tijdens het spelen bij elkaar probeert te houden.

Blaffen Australische herders veel? Houd er rekening mee dat de gemiddelde Australian Shepherd veel blaft; Het kan moeilijk zijn om hem ervan te overtuigen om te stoppen, tenzij je hem met training het ‘spreek’-commando leert. Uw Aussie zal u echter altijd waarschuwen als hij iets vreemds ziet of iemand uw eigendom betreedt.

Uiterlijk van de Australische herder

De Aussie heeft een middellange en waterbestendige jas die hem warm en comfortabel houdt in de regen of sneeuw. Dit rechte of golvende haar bedekt het lichaam van de hond. Het hoofd, de oren en de voorpoten van de Australian Shepherd zijn bedekt met kort, glad haar. De rest van het lichaam van de hond is bedekt met lang ponyhaar dat meestal dikker is bij mannen van het actieve ras. De Aussie is te vinden in verschillende kleuren, waaronder: blue merle, driekleuren (wit, zwart en bruin), red merle en zwart.

Van een merle-vacht heeft een hond een lappendeken van donkere vlekken tegen een lichtere achtergrond. Bij een Blue Merle-hond zou de vacht zwarte vlekken hebben tegen een grijze of witte achtergrond. Een red merle-hond heeft rode vlekken tegen een beige of lichtgekleurde achtergrond.

De Aussie is een middelgroot ras dat doorgaans tussen de 18 en 23 inch hoog is. Het gemiddelde gewicht van de mannelijke Aussie ligt tussen de 55-70 pond en 35-55 pond voor vrouwen.

De Amerikaanse Kennelclub zegt dat de Australian Shepherd geboren kan worden met lange of natuurlijk kortgeknipte staarten. Deze richtlijnen zijn bijgewerkt omdat fokkers de staarten van Aussies met traditioneel lange staarten coupeerden. Deze praktijk is vanaf vandaag grotendeels stopgezet.

Australische herder

Je Australische herder voeren

Hoeveel moet je een Australische herder voeren? De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voer is afhankelijk van de leeftijd, het gewicht, het geslacht en de mate van activiteit van de hond. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedsel ligt tussen 1,5 kopjes en 2,5 kopjes voedsel van hoge kwaliteit, verdeeld over twee maaltijden. De kwaliteit van hondenvoer maakt een aanzienlijk verschil in de gezondheid en voeding van de hond.

Een dieet voor honden dat de afgelopen maanden steeds populairder is geworden, is een dieet voor rauw hondenvoer. Dit dieet kost echter veel meer tijd dan het geven van traditioneel droog hondenvoer aan uw hond. Uiteindelijk kan het geven van rauw voedsel aan uw hond zelfs gunstiger zijn voor de gezondheid van uw hond.

Gezondheid van de Australische herder

Zijn Aussies gezonde honden? Over het algemeen is de Aussie een relatief gezond ras. Australian Shepherds zijn, net als andere hondenrassen, gevoeliger voor bepaalde gezondheidsproblemen. Werken met een gerenommeerde Australische fokker is een manier om deze gezondheidsrisico’s te helpen voorkomen. Enkele van de gezondheidsproblemen die veel voorkomen bij Aussies zijn:

Heupdysplasie en Elleboogdysplasie in Australiërs

Elleboogdysplasie is een erfelijke ziekte die vaak voorkomt bij middelgrote tot grote honden. Deze aandoening wordt veroorzaakt doordat de drie botten in de elleboog van de hond in verschillende snelheden groeien. Deze pijnlijke aandoening kan leiden tot kreupelheid en kan een corrigerende operatie vereisen. Als u merkt dat uw Aussie mank loopt of weigert te lopen, zoek dan de hulp van uw dierenarts. Ze zullen vaak een operatie of medicatie aanbevelen om de elleboog- en heupgewrichtspijn onder controle te houden.

Doofheid binnen Australiërs

Doofheid is een ander gezondheidsprobleem bij Australian Shepherds dat vrij vaak voorkomt. Vaak wordt dit veroorzaakt door een erfelijke ziekte die kan leiden tot gedeeltelijke of volledige doofheid. Er zijn enkele vormen van doofheid die met medicijnen en een operatie kunnen worden behandeld. Er zijn echter nog meer agressieve vormen die niet kunnen worden behandeld. Zelfs als bij uw Aussie de diagnose doofheid wordt gesteld, kan hij nog steeds een normaal leven leiden; het zal alleen wat meer geduld en begrip van uw kant vergen.

Epilepsie binnen Australische herders

Epilepsie is een andere gezondheidstoestand die vaak voorkomt bij Australian Shepherds. Hoewel deze aandoening niet kan worden genezen, kan deze wel met medicijnen worden behandeld. Uw dierenarts kan u de beste behandeling voor uw Aussie aanbevelen. Zelfs als bij uw Aussie de diagnose epilepsie wordt gesteld, kan hij met de juiste behandeling nog steeds een lang en gezond leven leiden.

Osteochondrose Dissecans (OCS) in Australiërs

Dit is een ander gezondheidsprobleem dat optreedt als gevolg van onjuiste groeicijfers binnen de Australiër. De orthopedische aandoening wordt veroorzaakt door de onjuiste groei van het kraakbeen in de gewrichten. Meestal wordt deze aandoening aangetroffen in de ellebooggewrichten en ook in de schouders. Uiteindelijk zorgt deze veel voorkomende ziekte ervoor dat de gewrichten van de hond verstijven, wat leidt tot kreupelheid. Het kan echter vaak worden behandeld met medicijnen en corrigerende chirurgie.

Australische pup

Hoe lang leeft de Australische herder?

Vanwege hun relatief gezonde karakter hebben Aussies een gemiddelde levensduur tussen de 12 en 15 jaar. Met de juiste lichaamsbeweging en voeding kan uw Australische herder zelfs nog langer leven!

Het is belangrijk om uw Aussie mee te nemen voor regelmatige veterinaire controles; Zorg ervoor dat uw hond op de hoogte is van de laatste vaccinaties. Door dit te doen, kunt u voorkomen dat uw hond veelvoorkomende ziekten ontwikkelt en kunt u genetische ziekten vroegtijdig opsporen. Regelmatige controles zorgen er ook voor dat uw hond in optimale gezondheid verkeert; wat leidt tot een lang en gelukkig leven.

Waar kunt u een Australische herder adopteren?

Hoeveel kosten Australische herders? De gemiddelde kosten voor het adopteren van een Aussie van een gerenommeerde fokker bedragen €650 tot €850. Als u geïnteresseerd bent in het adopteren van een Australian Shepherd, neem dan contact op met uw plaatselijke rasvereniging of dierenasiel.

Het is van vitaal belang om een ​​gerenommeerde fokker te vinden om de gezondheid van uw hond te garanderen. De betrokkenheid van fokkers bij hun dieren en nakomelingen is van cruciaal belang voor het fysieke en mentale welzijn van de dieren. Voor een gewetensvolle fokker is het herstelvermogen van de moeder na elke bevalling van cruciaal belang. Dit vermindert het aantal nesten per jaar en het inkomen dat door het broed wordt gegenereerd; het benadrukt echter de gezondheid en het geluk van de hond.

Werken bij een gerenommeerde fokker

Pups mogen niet verkocht worden voordat ze de leeftijd van acht weken hebben bereikt. De emotionele en fysieke ontwikkeling van de pups is afhankelijk van deze inprentingsperiode. Als gevolg hiervan zal uw Aussie vriendelijk worden en in staat zijn om te socialiseren met andere honden en mensen.

Dit alles brengt uiteraard een prijs met zich mee. Professioneel gefokte honden zijn vaak duurder dan honden die zonder stamboom in dierenwinkels zijn gekocht. Als alternatief zijn er veel rashonden in dierenasielen die op zoek zijn naar een nieuw thuis.

We moedigen iedereen aan om hun plaatselijke dierenasielen te bezoeken, omdat er altijd huisdieren wachten op een forever home. Misschien scoort u zelfs groot en vindt u een Australische herder die op zoek is naar een thuis bij uw plaatselijke dierenasiel.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button